Stress symptomer – mulige indikatorer for en angstlidelse

17 august 2019
Astrid Pedersen
Stress symptomer - mulige indikatorer for en angstlidelse

Symptomer på stress er særdeles distinkte. Den knugende fornemmelse, som konstant holder én på tæerne, trangen til at ville flygte langt væk, og den udmattelse, det medfører hele tiden at køre i højeste gear. Der til kommer hyppige hovedpiner, anspændthed og rastløshed, dårlig fordøjelse, svedeture og hjertebanken.

Alligevel vælger mange mennesker, som er ramt af stress i hverdagen, at ignorere disse symptomer. Stress er nemlig stadig omgivet af tabu og behæftet med en enorm berøringsangst. I det præstations og konkurrence prægede samfund er stress nemlig ensbetydende med svaghed – man kan ikke ”klare mosten”. Og mange mennesker, som vælger at lade sig sygemelde med stress, gør det med risikoen for at blive set ned på af deres kolleger.

Et stigende antal stress patienter beskyldes indirekte for dovenskab, uagtet at stress er en meget alvorlig tilstand, som kan få fatale konsekvenser for et menneske. En del stress ramte mennesker risikerer aldrig at vende tilbage til deres arbejdsplads – eller til arbejdsmarkedet i det hele taget.

Få den rette behandling for stress eller angst

Derfor er det vigtigt, at man lader sig behandle for stress, uanset hvad omgivelserne så måtte mene om dette. Men det er mindst lige så vigtigt, at man får den rette udredning. Stress symptomer og symptomer på angst kan nemlig minde meget om hinanden, for ikke at sige være totalt identiske.

Stress og angst er dog to vidt forskellige lidelser, omend de på overfladen kan have meget til fælles, og ofte går hånd i hånd. Det er vigtigt at skelne imellem stress og angst, idet, behandlingerne for de to lidelser er lige så væsensforskellige som lidelserne selv. Angst vil for eksempel ikke kunne kureres ved at man lader sig sygemelde i en længere periode og får et usundt arbejdsmiljø på afstand.

En effektiv angst behandling er terapeutisk, og vil i højere grad fokusere på at lære den angst ramte at leve med – og håndtere – sin lidelse.

Læs mere om stress og angst på angstekspert.dk

Flere Nyheder