Højbede er både smukke og fleksible

11 maj 2020
Lotte Hindsberg

Der er mange gode fordele ved højbede, udover at de ikke alene er pæne og praktiske. De kan have alle former for størrelser og former. Være lave eller høje. Du kan selv bygge dem eller købe dem færdiglavet alt efter lyst og tid. Hvis du vælger selv at bygge et højbed, er der flere ting du skal være opmærksom på. Den ene er højden. Hvis du bygger det højt, er det nemmere at komme til at luge uden at få ondt i ryggen, men det kan også være svært at sikre, at bedet får vand nok. Samtidig skal du ikke bygge det mere end 1,5 meter i breden. Er den bredere vil det være svært at nå ind i midten af bedet. 

Højbede og kapilærkasser

Kapilærkasser er de seneste mange år blevet populære at dyrke i. Det skyldes at det er nemt og praktisk og man slipper for at skulle vande så meget. Desværre er de hvide flamingokasser bare ikke særlig kønne. Men det er der råd for. Det er muligt at købe højbede der på smukkeste vis dækker de mindre kønne, men meget praktiske kapilærkasser.

Forskellige former og størrelser

En anden fordel ved højbede er at de bliver lavet i alle former og størrelser. Det er muligt at købe eller lave højbede der er store, men du kan også købe nogle der er små og som kan passe ind stort set hvor som helst i din have. Fordelen ved den type er også, at de kan flyttes eller nedlægges som man får nye ideer. Det er med et højbed langt nemmere end hvis der er plantet direkte ned i jorden.

Der er også visse planter man med fordel kan plante i højbede, da de breder sig meget. Mynte for eksempel er en plante som er god at have, men ikke i hele haven.

Flere Nyheder