Hjælp til alkoholikere – find den på et misbrugscenter

13 januar 2020
Astrid Pedersen
Hjælp til alkoholikere - find den på et misbrugscenter

Som kæreste eller ægtefælle til en misbruger kan du sikkert sagtens nikke genkendende til de beskrivelser af sorg og afmagt, man ofte hører fra andre pårørende til alkoholikere, narkomaner eller pillemisbrugere. Uanset misbrugets type og karakter, er der eet fællestræk, som går igen, nemlig tabet af menneskelighed hos den misbrugsramte.

De fleste tætte pårørende til eksempelvis alkoholikere kan godt se igennem fingre med det høje forbrug af de våde varer, de evige tømmermænd, humør svingningerne og udgifterne til øl, vin eller spiritus. Men hvad der er rigtig svært at håndtere for familien, er at se den alkoholiserede part gå til grunde i sit misbrug.

Som oftest sker der nemlig det, at en person, som har udviklet et afhængigheds betinget misbrug, vil gå i opløsning. Det er, hvad misbruget gør ved én. Og det er ikke kun stoffets skyld, men en integreret del af afhængighedens anatomi.

Få den bedste hjælp til alkoholikere hos et professionelt misbrugscenter

Derfor er det sjældent tilstrækkeligt at prøve at afvænne en alkoholiker med et quick fix som for eksempel antabus. Antabus er et kemisk stof, som går i forbindelse med alkoholen i systemet, og forårsager voldsom ubehagelig sygdom med blandt andet opkastninger og feber lignende tilstande.

En antabus behandling skal således fungere som en slags skræmme taktik, som skal afskrække alkoholikeren fra at indtage alkohol. Problemet er, at de abstinenser, som fremkommer ved alkoholens fravær hos hardcore alkoholikere, faktisk nærmest er værre. Og så vil en alkoholiker fortsætte sin druk, antabus eller ej.

I stedet bør du sørge for at få hjælp til din alkoholiserede kæreste eller ægtefælle hos et misbrugscenter. På et misbrugscenter vil behandlingen indledes med en grundig afrusning, som sikrer, at alle gift stoffer er ude af kroppen, før den egentlige behandling påbegyndes.

Du kan læse mere om hjælp til alkoholikere hos Behandlingscenter Søby Park på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder