3 typer af behandlinger du kan få, hvis du har en dårlig ryg

13 juni 2022
Steffen Hansen

advertorial

Hvis du lider af dårlig ryg, er der tre typer behandlinger, du kan vælge at gå til. Det er bl.a. kiropraktik, akupunktur eller cupping. Hver hver type behandling har sine egne fordele, som kan hjælpe dig med at slippe af med dine rygsmerter.

Læs mere om de forskellige behandlinger i indlægget herunder.

 

kiropraktor frederiksberg

 

Kiropraktik

Kiropraktik er en form for alternativ behandlingsform, der fokuserer på diagnosticering og behandling af mekaniske lidelser i bevægeapparatet, med vægt på rygsøjlen. Kiropraktisk behandling anvendes oftest til behandling af neuromuskuloskeletale lidelser, herunder, men ikke begrænset til, rygsmerter, nakkesmerter, smerter i leddene i arme og ben samt hovedpine.

Kiropraktik kan måske være vejen frem for dig, hvis du har døjet med en dårlig ryg i en længere periode. Du kan finde dygtige kiropraktorer, der kan hjælpe dig af med smerterne i ryggen.

 

Akupunktur

Akupunktur er en form for alternativ medicin, der indebærer indføring af tynde nåle i kroppen for at lindre smerter eller stress . Akupunktur bruges oftest til at behandle smerter, men den bruges også til at behandle en lang række andre tilstande.

Hvis du har ondt i ryggen, kan akupunktur være den rette behandling for dig. Undersøgelser har vist, at akupunktur kan være effektiv til behandling af lændesmerter, hvor smerterne i din ryg måske kan stamme fra. Akupunktur kan se lidt farligt ud, fordi man har nåle i kroppen. Men det er yderst effektivt.

 

Cupping

Cupping er en tredje form for gammel alternativ behandlingsform, hvor man placerer kopperne på din hud for at skabe sugning. Suget fra kopperne trækker din hud og dine muskler opad, hvilket siges at hjælpe med at lindre smerter, løsne knuder i musklerne, fremme afslapning og stimulere blodgennemstrømningen.

Cupping har vist sig at være effektiv til behandling af rygsmerter samt andre former for smerter som hovedpine og migræne. Hvis du har rygsmerter, kan cupping være den rette behandling for dig.

Flere Nyheder